11

پوست پرتقال خواص شگفت‌انگیز برای سلامت قلب دارد

[ad_1]

پوست تلخ پرتقال برای محافظت از میوه آن است. اما می تواند از سلامت ما نیز محافظت کند. مشخص شده است که پوست پرتقال حاوی ترکیب زیست فعال جدیدی به نام فرویل پوترسین یا به اختصار FP است که فوایدی برای سلامت قلب دارد.

کشف FP در پوست پرتقال دانشمندان دانشگاه فلوریدا و وزارت کشاورزی ایالات متحده را هیجان زده کرد. در آزمایش‌ها، محققان دریافتند که وقتی موش‌ها به مدت شش هفته متوالی با عصاره پوست پرتقال غنی از FP تغذیه شدند، کاهش نشانگرهای زیستی خون مرتبط با التهاب و بیماری‌های قلبی عروقی را تجربه کردند. حتی زمانی که در این دوره رژیم غذایی پرچرب داشتند، موش‌هایی که با دوز معمول و روزانه FP تغذیه شدند، چربی کمتری نسبت به گروه کنترل داشتند.

FP متابولیتی است که برای اولین بار در برگ و آب گریپ فروت کشف شد. اگرچه FP در برخی از پرتقال ها نیز یافت شده است، به نظر نمی رسد که در سایر مرکبات مانند لیمو، لیمو، نارنگی یا یافا وجود داشته باشد.

ماده FP به دلیل داشتن پتانسیل آنتی اکسیدانی و ضد التهابی در سال های اخیر توجه زیادی را به خود جلب کرده است، اما کارشناسان هنوز اطلاعات زیادی در مورد فواید و اثرات آن ندارند.

پوست پرتقال از تشکیل موادی در بدن که باعث بیماری قلبی، سکته و دیابت نوع 2 می شود، جلوگیری می کند.

یو وانگدانشمند علوم تغذیه در دانشگاه فلوریدا معتقد است که یافته‌های جدید گروه تحقیقاتی او و همکارانش خواص ناشناخته فرویل پوترسین را در کاهش خطر بیماری‌های قلبی عروقی نشان می‌دهد.

پرتقال یکی از محبوب ترین میوه های دنیاست که بیشتر آن را فشرده می کنند و پوست تلخ آن را معمولا دور می ریزند. سالانه 32 میلیون تن پوست پرتقال دور ریخته می شود، پوست آن کاملاً خوراکی است و می تواند برای سلامتی ما مفید باشد. به نظر می رسد زمانی که با بقایای پرتقال مورد استفاده انسان تغذیه می شود، برای سلامتی طیور مفید است. حدود نیمی از پوست پرتقال فلوریدا برای تغذیه دام استفاده می شود.

در مقایسه با قسمت آبدار آن، پوست پرتقال دارای مقادیر بسیار زیادی ویتامین، آنتی اکسیدان و لیمونن است، ماده ای شیمیایی که به احتمال زیاد دارای خواص ضد التهابی و ضد سرطانی است.

اگر دانشمندان بخواهند سالم ترین عصاره ممکن را ایجاد کنند، مهم است که بدانند کدام ترکیبات زیست فعال برای سلامت انسان مهم هستند و چرا.

مواد FP خاصیت دیگری دارد. با مصرف این متابولیت، به نظر می رسد که برخی از باکتری های روده، محصول جانبی تری متیل آمین (TMA) را در طول هضم غذا تولید نمی کنند.

ادامه مطلب

TMA توسط باکتری های روده تولید می شود که اغلب در هضم گوشت یا غذاهای پرچرب و کم پروتئین نقش دارند. هنگامی که این ماده از طریق روده وارد جریان خون می شود، به کبد می رود و طی واکنشی به اکسید تری متیل آمین (TMAO) تبدیل می شود.

TMAO با افزایش خطر گرفتگی عروق، بیماری قلبی، سکته مغزی، چاقی و دیابت نوع 2 مرتبط است.

در آزمایش‌هایی که در دانشگاه فلوریدا انجام شد، وقتی موش‌ها با عصاره پوست پرتقال حاوی FP تغذیه شدند، سطوح TMA و TMAO در آنها کاهش یافت، حتی اگر باکتری‌های تولیدکننده این متابولیت‌ها هنوز در طول هضم فعال بودند. معلوم نیست که آیا مزایای مشابهی در انسان وجود دارد یا خیر. اما USDA علاقه مند به کشف این موضوع است.

استفاده از پوست پرتقال در غذاهای روزمره دشوار است. اگر دانشمندان بتوانند آن را به یک محصول مصرفی تبدیل کنند، احتمالاً به بخشی جدایی ناپذیر از آشپزی برای بهبود سلامت تبدیل خواهد شد.

اکنون چندین شرکت در تلاش هستند تا پوست پرتقال را در اسرع وقت به یک ماده مصرفی تبدیل کنند. به تازگی محققان دریافته اند که پوست موز و انبه را می توان به راحتی به یک غذای خوشمزه و مغذی تبدیل کرد که سرشار از آنتی اکسیدان ها و ویتامین ها است.

نتایج تحقیق در مجله شیمی کشاورزی و مواد غذایی منتشر شده است.

[ad_2]

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا